Wist jij vroeger al wat je wilde doen?

Een jaar lang heb ik op mijn site de rubriek ‘doen wat je leuk vindt’ geplaatst. Iedere week gaf iemand die doet wat hij/zij leuk vindt, antwoord op mijn vijf vragen. Vragen die ik had bedacht omdat ik graag meer wilde weten over hoe andere mensen weten wat ze willen doen. En of ze daar blij van worden. En hoe ze erbij zijn gekomen.

Zelf wist ik heel lang niet goed wat voor werk ik zou willen doen. Een van de vragen was dan ook ‘wist je vroeger dat je dit wilde doen?’. Ik vond het fijn om te lezen dat meer mensen eerder andere –of geen- plannen hadden, maar er al doende achter zijn gekomen. Hieronder een aantal antwoorden.

Tijdens mijn studie Nederlands zei ik tegen iedereen die het maar horen wilde, dat ik absoluut NIET het onderwijs in wilde gaan. Maar dat doet bijna elke student Nederlands; ze willen allemaal dichter, criticus of speechschrijver worden. Toen ik rondleidingen ging geven in Museum Boerhaave en stage ging lopen als docent, sloeg de vonk toch over.”
Caryn ’t Hart de Wijkerslooth – docent communicatie

Waarschijnlijk wel, maar ik denk dat ik het simpelweg niet besefte; ik was al toen ik vrij jong was bezig met computers en andere technische dingen, en wilde vooral weten hoe het werkte. Tijdens mijn studie ben ik steeds dieper in de materie gedoken, en van het een kwam het ander. Mijn baantjes volgden ook dat pad; eerst bij een helpdesk van een provider, toen websites maken, en daarna bezig met de software die het mogelijk maakt dat je zulke websites uberhaupt kunt bereiken.”
Jelte Jansen – ontwikkelaar open source software & open standaarden

Nee, mijn werk bestond toen ook nog niet. En als het wel bestaan had, kon ik waarschijnlijk niet geloven dat je met zoveel leuke dingen je geld kon verdienen.”
Linda Commandeur – verbindt mensen, ideeën en gedachten

Ik wist altijd dat ik ondernemer zou worden, maar vrouwen inspireren.. nee. Ik ging juist veel meer met jongens om! Toen ik moeder werd, draaide dat om. Ik wilde juist weten van vrouwen hoe zij dat allemaal deden.. Überhaupt een kind op de wereld zetten, zorgen, werken, iets bijdragen aan de wereld.. 
Josje Feller – Vrouw & Passie

Een beetje wel. Maar het heeft flink tijd en energie gekost voordat ik ook begreep wat ik kon doen om het ook voor elkaar te krijgen. Overigens is dat nog steeds een dagelijkse strijd…”
Arjan Vembde – organisatieadviseur, coach en goochelaar

Nee, ik heb heel lang niet geweten wat ik wilde doen, dit is allemaal een beetje per ongeluk op mijn pad gekomen. Maar de puzzelstukjes blijven op zijn plek vallen en het voelt nu alsof ik precies dat aan het doen ben wat ik moet doen! 
Joske Seegers – Hapy Day/ Happy Vintage

Bekijk alle antwoorden van iedereen in ‘doen wat je leuk vindt’.

In 2012 verscheen er iedere dinsdag een mijn artikel van mij op de oude site van Vrouw & Passie. Bekijk ze hier allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.